top of page
ODD TANDBERG 100 ÅR!
Odd Tandberg ble født 16. april 1924. 100 år jubileumet feires i 2024 med utstillinger og aktiviteter. 
Fortløpende oppdateringer kommer på denne siden!
ÅS ROTARY KLUBB ARRANGERER SALGSUTSTILLING TIL INNTEKT FOR NY SKULPTUR I ÅS SENTRUM
ADRESSE: RÅDHUSPLASSEN 5, ÅS 

Lørdag 22. oktober 2016 kl 11-16, Søndag 23. oktober 2016 kl 12-17

Lørdag 29. oktober 2016 kl 11-16, Søndag 30. oktober 2016 kl 12-17

KUNSTVANDRING MELLOM TANDBERGSKE SKULPTURER I ÅS 11. MAI 2014

OPPMØTE ÅS UNGDOMSKOLE KL 12.00

 

En guidet kunstvandring den 11. mai går mellom Tandbergs arbeider i Ås. Start ved Ås ungdomskole kl 12, avslutning i Vitenparken på Campus Ås - hvor det er mulig å kjøpe seg noe å spise. Velkommen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VITEN SKAPER KUNST - KUNST SKAPER VITEN

VITENPARKEN, NMBU, CAMPUS ÅS. 13.04-11.05.2014

 

Bevegelig og optisk kunst av Odd Tandberg, som fyller 90 år i april. Vitenparken markerer med jubileumsutstilling! Dette blir en unik utstilling, og den mest omfattende innen beveglig og optisk kunst i Norge – noen gang. Odd Tandberg er maler, grafiker og billedhugger og en av de største pionerer og avantgardister innen non-figurativ kunst. Han står bak over 60 større, offentlige utsmykkingsprosjekter i Norge og internasjonalt. Sitt første store utsmykningsoppdrag fikk han i 1957 og er den nå omstridte Høyblokka i regjeringskvartalet. Han arbeider i stor grad parallelt med ulike kunstfag, og erfaringer fra et fagområde er blitt brukt i utforskingen av andre fagområder. Arbeidene hans kan deles inn i maleri, grafikk, utsmykninger, skulptur og bevegelig – og optisk kunst. Hans arbeider vitner om en sterk motivasjon til å utforske og eksperimentere med teknikker, og anvende disse på nye og utradisjonelle måter. Dette kommer også til uttrykk i denne utstillingen. Verkene er en del av den systematiske, metodiske prosessen Odd Tandberg benyttet for å forske seg frem til nye uttrykk og vi kan kjenne igjen elementer som kom tilbake i de større utsmykkingsarbeidene han kanskje er bedre kjent for. Teknikken i de bevegelige verkene ble utarbeidet i samarbeid med Reinulf Markussen, instrumentmaker ved Institutt for Matematiske realfag og teknologi ved NMBU. Instituttet bidrar også til denne utstillingen. . Lars Elton åpner utstillingen søndag 13. April kl 13. Prosjektet har mottatt støtte fra Norske Kunstforeninger, AKFO og Ås Kommune.

90-årsmarkering: Odd Tandberg i Ås 2014

ÅS KUNSTFORENING, Galleri 29.03-06.04.2014

 

90-årsmarkering: Odd Tandberg i Ås 2014 Odd Tandberg er født 16. april 1924 og han har siden 1964 bodd og arbeidet i Ås, med kunstnerektefelle Numme og familie. Han er fortsatt aktiv som kunstner og hans arbeider spenner over et vidt spekter materialer og uttrykksformer.Odd Tandberg er maler, grafiker og billedhugger og en pioner innen non-figurativ malerkunst i Norge etter 2. verdenskrig. Han står bak over 50 offentlige utsmykninger i Norge og andre land. De første årene arbeidet han med maleri og grafikk. Sitt første store utsmykningsoppdrag fikk han i 1957 i Regjeringsbygget (Høyblokka). Dette gav ham muligheten til å arbeide med nye materialer, og i årene som fulgte begynte han å eksperimentere med tredimensjonale former som relieffer og skulpturer. Han arbeidet i stor grad parallelt med ulike kunstfag, og erfaringer fra et fagområde ble brukt i utforskingen av andre fagområder. Arbeidene hans kan deles inn i maleri, grafikk, utsmykninger, skulptur og kinetikk.Hans arbeider vitner om en sterk motivasjon til å utforske og eksperimentere med teknikker, og anvende disse på nye og utradisjonelle måter.Han har satt mange spor etter seg, både lokalt, nasjonalt og internasjonalt men også i kunsthistorien. Listen over utstillinger og utsmykninger er lang.Ås kunstforening ønsker å markere Tandbergs lange tilknytning til Ås og feire et usedvanlig langt og aktivt kunstnerliv med flere aktiviteter. Vi samarbeider med Vitenparken om prosjektet og har mottatt støtte fra Norske Kunstforeninger, AKFO og Ås Kommune.De viktigste aktivitetene er:Foredrag om Odd Tandbergs kunst ved kunsthistoriker Trine Tandberg. Kan oppleves på medlemskvelden i Ås Kunstforening den 25. februar ca. kl 19, rett etter årsmøtet i Galleri D6.I Galleri D6 viser vi en retrospektiv utstilling av malerier og grafikk i helgene 29.-30. mars og 5.-6. april kl 12-15. Den 29. mars kl. 12 åpnes utstillingen av ordfører Johan Alnes. Det blir kulturelt innslag ved Kulturskolen.

 

 

 

 

BRYTNINGER

GALLERI ALBIN UPP, OSLO. 29.01.14-09.02.2014

 

Gruppeutstilling med Marius Hauge, Harald Melbye, Vegards Stalsberg og Odd Tandberg. Salgsutstilling av maleri, grafikk, skulptur og akvareller. Utstillingen åpnes av Lars Elton. Koret VOX synger.

 

 

 

 

ODD TANDBERG - ARBEIDER GJENNOM 70 ÅR

DESIGNHUB*NORWAY, DRØBAK,  24.08-22.09.2013

 

Separatutstilling som viser Odd Tandbergs arbeider fra 1942 og frem til i dag. Over 70 arbeider av maleri, grafikk, skulptur, kinetikk og utsmykninger.  Utstillingen åpnes av Jahn OttoJohansen med kunstfaglige kommentarer av Karin Hellandsjø.

 

 

 

 

bottom of page